HT Laser Oy - HT Laser on mukana Connected Industry -ekosysteemissä – Asiakas digitalisaation keskiöön

HT Laser on mukana Connected Industry -ekosysteemissä – Asiakas digitalisaation keskiöön

Connected Industry -ekosysteemissä johtavat laitevalmistajat sekä digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden toteuttajat liittävät voimansa yhteen jalostaakseen datasta uusia tuotteita ja palveluita. Jo tähän mennessä yritykset ovat digitalisoineet toimitusketjuihinsa liittyvää tietoa. Connected Industry -ekosysteemin visiona on muuttaa kiihtyvällä tahdilla syntyvä digitaalinen data uutta luovaksi liiketoiminnaksi ja tuoda radikaalia lisäarvoa asiakkaalle. HT Laser on yksi kymmenestä mukana olevasta yrityksestä.

Digitalisaatio vie valmistavan teollisuuden arvoketjuja kohti verkostoja, joissa ihmiset, tuotteet, laitteet ja palvelut sekä tuotantojärjestelmät ja yhteisöt kytkeytyvät saumattomasti toisiinsa. Jatkossa koneiden ja laitteiden, ohjelmistojen ja sovellusten sekä palveluiden ja tuotteiden valmistajat luovat arvoa yhdistämällä fyysisiä ja palveluresurssejaan. Myös kilpailu siirtyy yksittäisistä tuotteista ja palveluista kohti asiakkaan tarpeen ympärille rakentuvia arvoverkostoja.

Parhaillaan käynnistyvän DIMECC Connected Industry -ekosysteemin avaintoimijoita ovat alojensa johtavat yritykset. HT Laserin lisäksi ekosysteemissä mukana ovat Cargotec, Fastems, Konecranes, Nokia, Ponsse, Prima Power, Raute, SSAB ja Tieto.

Ekosysteemissä yritykset yhdistävät voimansa ja jakavat dataansa kehittääkseen radikaalisti uutta liiketoimintaa. Ekosysteemissä rakennetaan teollisuuden alustoja, standardeja sekä yhteisiä toimintamalleja ja ratkaisuja, jotta dataa voidaan jakaa verkoston toimijoiden välillä.

”HT Laser on osa globaaleja laitevalmistuksen toimitusketjuja. Toimialallamme on hyödynnetty digiratkaisuja jo pitkään, esimerkiksi kahden osapuolen välisissä tilaus-toimitusprosesseissa. Connected Industry -ekosysteemissä meitä kiinnostaa erityisesti se, että haemme uudenlaista kilpailuetua kokonaisen verkoston saumattomasta yhteistyöstä. Pohjimmiltaan kyse on hyvästä ja nopeasta kommunikaatiosta sekä tiedon jalostamisesta palvelemaan asiakasta. Tiedon avulla pystymme parantamaan palvelumme laatua, nopeutta ja tehokkuutta, pienentämään ympäristökuormaamme sekä luomaan samalla kokonaan uutta palvelua digitalisaation keinoin”, kertoo HT Laserin toimitusjohtaja Matti Seppälä.      

”Tavoitteemme HT Laserilla on palvella nykyisiä ja tulevia kumppaneitamme mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Meille tärkeitä uusien digiratkaisujen kohteita ovat mm. uuden tuotteen kehitys, ensimmäis-ten kappaleiden simulointi ja valmistus, tarjousprosessi ja kysyntäennusteet, työn ohjeistus ja tuotteiden seuranta tuotannon aikana, tuotteiden jäljitettävyys sekä logistiikka. Kun varmistamme, että oikea tieto on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, pystymme hyödyntämään sitä verkostossa ja luomaan lisäarvoa sekä kumppaneille että loppuasiakkaille”, Matti Seppälä jatkaa.       

Ekosysteemin toimintaa rahoittavat siihen osallistuvat yritykset ja Tekes.

Connected industry – turning digital into practical

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Matti Seppälä, HT Laser Oy, puh. 040 355 8939, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Toimitusjohtaja Harri Kulmala, DIMECC Oy, puh. 040 840 6380, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Johtaja Essi Huttu, DIMECC Oy, puh. 040 840 9259, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HT Laser Oy • 010 7745 000 • info@htlaser.fi

© HT Laser 2018. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®