HT Laser banneri 1

HT Laser Oy - Merkittävä metallialan yritys HT Laser Lappeenrantaan ja LUT:n kylkeen

htlaser-800x350px

Merkittävä metallialan yritys HT Laser Lappeenrantaan ja LUT:n kylkeen

Suomalainen perheomisteinen HT Laser Oy avaa toimipisteen Tulevaisuuden tehtaalle Lappeenrannan Skinnarilaan tämän vuoden loppuun mennessä. Yrityksen toiminta alkaa Lappeenrannassa täysimittaisesti vuoden 2016 alussa, ja HT Laser palkkaa noin 4−5 ihmistä töihin. Samalla yritys tiivistää laserhitsaukseen liittyvää tutkimusyhteistyötään Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) kanssa.

"Kaakkois-Suomi on meidän verkostossa vielä täyttämätön alue. Etsimme alueelta paikallisia koneenrakentajia ja asiakkaita, jotka tarvitsevat metallialihankintaa. Uskomme kovasti siihen, että Suomessa kannattaa yhä panostaa metalliteollisuuteen ja laatu edellä", kertoo HT Laserin toimitusjohtaja Jukka Teiskonen.

HT Laser on laserteknologiaan perustuva alihankintayritys, joka tekee metallikomponentteja suomalaisille koneenrakentajille valmiiksi kokoonpanoksi asti. Yrityksellä on jo toimipisteet seitsemällä paikkakunnalla Suomessa ja yksi Puolassa. Tekes rankkasi HT Laserin vastikään kansainväliseksi kasvuyritykseksi.

Toimitusjohtaja Teiskosen mukaan HT Laser oli miettinyt jo pitkään asettumista Kaakkoon. Sopiva tilaisuus tuli, kun Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT) muutti jokin aika sitten pois Lappeenrannan Tulevaisuuden tehtaalta. Vaakakupissa painoi paljon myös LUT:n läheisyys ja konkreettinen läsnäolo Tulevaisuuden tehtaalla.

Parempia tuotteita tutkimuksen imussa

"Meillä on nyt paalupaikka katsoa, minkälaisia ohutlevytekniikan osaajia yliopistosta valmistuu ja tarvittaessa palkata heitä. LUT:n kyljessä pysymme niin ikään kehityksen kärjessä ja pääsemme hyödyntämään uusimpia laserhitsauksen tutkimustuloksia tuotteiden suunnittelussa. Näin pystymme kehittämään tuotteistamme entistä kevyempiä, kestävämpiä, huoltovapaampia sekä helpommin valmistettavia. Kaikki tämä vie suomalaista koneenrakennusta eteenpäin ja tuo kilpailuetua halpakustannusmaihin verrattuna", jatkaa Teiskonen.

LUT:n professori puolestaan Antti Salminen uskoo, että HT Laserin uuden Lappeenrannan toimipisteen myötä yliopiston laserteknologian alan tutkimustulokset siirtyvät nopeammin kaupalliseen toimintaan. Lisäksi Salminen toivoo, että yritysyhteistyön myötä teolliset intressit tulisivat entistäkin paremmin huomioiduiksi yliopiston tutkimushankkeissa ja että myös kestävä kehitys tulisi huomioitua puolin ja toisin.

"Laserilla valmistaminenhan on tyypillisesti ympäristön kannalta tehokkaampaa kuin perinteinen valmistus. Lasertekniikkaa fiksusti soveltavammalla saadaan tuotteita, jotka ovat ympäristön kannalta ystävällisempiä kuin perinteisillä menetelmillä valmistetut tuotteet", Salminen kertoo.

Salmisen mukaan LUT:n laserteknologian tähänastista tutkimusta ja toimintaa on vaikeuttanut se, että Kaakkois-Suomen alueella on ollut kovin vähän laserteollisuuden yrityksiä.

"Nyt alan johtava yritys asettuu Lappeenrantaan, joten voimme pohtia erilaisia, uusia yhteistyöhankkeita saman katon alla. Se on äärimmäisen tärkeää ja iloinen asia."

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Teiskonen, p. +358 40 5510688, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Professori Antti Salminen, p. +358 40 767 4387, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://www.htlaser.fi/fi/

Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT. Traiblazer-strategiamme ydin on neljä globaalia kysymystä: Poltammeko kaiken loppuun? Jätämmekö ihmiskunnan kärsimään pilaamastaan vedestä? Hautaammeko tulevaisuutemme jätteiden mukana? Annammeko Euroopan taantua maailman takapihaksi? Vastaus on: Emme. Näytämme tietä uudisraivaaja-hengessä. Kuulumme maailman 300 parhaan yliopiston joukkoon (THE World University Rankings 2014−2015). Olemme kooltamme kompakti ja toiminnaltamme keskittynyt. Yhdistimme tekniikan ja talouden edelläkävijänä jo vuonna 1969. Kansainvälinen tiedeyhteisömme koostuu 6500 opiskelijasta ja asiantuntijasta.

HT Laser Oy • 010 7745 000 • info@htlaser.fi

© HT Laser 2019. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®