HT Laser Polen firar 10 år

Grattis HT Laser Polen! Vi firar att vi har varit på plats i Polen i över 10 år. Med det vill vi även meddela att vi har beställt en Correa Xperta 25 som ett superbra tillskott till nuvarande maskinpark och vi kommer kunna öka både produktion och kvalitet framöver.

HT Laser Polen grundades i Poznan, Polen, i slutet av 2011. Fabriken ligger vid ett utmärkt logistiskt nav mellan Warszawa och Berlin. HT Laser Poland omsatte år 2021 cirka 74 miljoner kroner. Enligt en färsk undersökning från konsultföretaget Spondeo är HT Laser Polen den sjunde snabbast växande finska aktören på den polska marknaden. Det är vi såklart mycket stolta över.

Idag sysselsätter HT Laser Polen ca 70 personer och vår anläggning är cirka 6 000 kvadratmeter stor. Vi laserskär, bockar, svetsar, robotsvetsar och bearbetar plåt. Med hjälp av partners nära intill oss erbjuder vi även ytbehandlingar.

Företag inom järnvägs-, gruv-, marin- och skogsindustrin finns representerade som stadigvarande kunder hos oss. Detaljerna vi tillverkar säljs på den centraleuropeiska marknaden eller för export globalt.

– HT Laser Polen producerar krävande manuellt svetsade och robotsvetsade stålkonstruktioner. Vi lägger stor fokus på kvaliteteten på svetsningen och vi är givetvis certifierade. Vi har precis genomgått en extern revision av den internationella standarden ISO 3834, utan anmärkning. Förutom kvaliteten på arbetet berömde TÜV SÜD:s revisorer dokumentationsnivån och kvalitetssäkringen, säger Juha Savolainen, VD för HT Laser Poland.

– Under de senaste åren har vi haft en stark tillväxt i Polen. Förutom framgången tillsammans med våra kunder är hemligheten till vår tillväxt en professionell och engagerad personal. Omsättningen på personal är liten hos oss och det finns personal som har arbetat hos oss i många år, några ända sedan företaget grundades i Polen 2011.

Juha Savolainen är en mycket kompetent ledare och har bott med sin familj i Polen i fem år nu. Savolainens familj från Vilppula, Finland, har tidigare internationell erfarenhet från Kina.

– Vi är övertygade om att HT Laser Polens kommande 10 år genomförs med samma teamanda hos vår fantastiska personal. Vi kommer fortsatt ha nära och direkt kontakt med våra kompetenta kunder.
Vi är nära kunden, även om det ibland är geografiskt långt bort. Vi har alla förutsättningar för att lyckas tillsammans med våra kunder framöver, avslutar Juha Savolainen.

Följ oss gärna på linkedIn! https://www.linkedin.com/showcase/ht-laser-sverige

För vårt komplett utbud kolla in:  HT Lasers tjänster

Kuvassa on CNC-koneistuskeskus Correa Xperta 25