3D-utskrifter i metall

På HT Laser hjälper vi dig som kund att ta fram detaljer och artiklar som är mycket komplexa. I början av 2019 investerade vi i en effektiv SLM 280 2.0 TWIN 700W.

 

3D-utsrkifter i metall kompletterar vårt erbjudande

Vår maskinpark inom 3D-utskrifter gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder nya produktionslösningar och kompletterar vårt erbjudande med 4- och 5-axliga bearbetningsmaskiner mycket väl.

Vi ombesörjer själva vidare bearbetning av metallutskrifter (t.ex. värmebehandlingar, bearbetning)​. Vi utvecklar lösningar för att svetsa 3D-utskrivna detaljer mot andra strukturer. Lasersvetsning kan med fördel användas för att sammanfoga detaljer.

 

Vi erbjuder 3D-design, hållfasthetsberäkningar och ritningstjänster

I en företagsundersökning vi sammanställde våren 2018 visade att mer än hälften av de finska tillverkningsföretagen redan har identifierat behovet av 3D-utskrifter i metall i sina verksamheter. För närvarande används metoden redan, särskilt inom fordons-, flygplans-, energi-, process- och medicinindustrin.​

HT Lasers 3D-metallskrivare och R&D-avdelning vägleder er som kund och utvärderar om det är möjligt att tillverkar detaljer med hjälp av en 3D-skrivare för metall.

Vi erbjuder 3D-designtjänster för att designa utskrifter och modifiera en befintlig produkt för utskrift. Vi använder även vår expertis och erfarenhet inom FEM-beräkning och ytmodellering i vår design.

 

Hör av dig till oss för att kolla produktens utskrivbarhet!

Vi uppmuntrar alla våra kunder att kontakta oss för en första bedömning av huruvida detaljen är möjlig att skriva ut eller ej. Vi kan ge en snabb ja/nej/kanske bedömning av om det finns några fördelar med 3D-utskrift i metall för en viss produkt/detalj och om det skulle vara värt att gå vidare.

 

Tekniska egenskaper på vår skrivare

  • Vår 3D-skrivare med två 700 W IPG fiberresonatorer är den kraftfullaste i Finland.​
  • Arbetsområdet är 280 x 280 x 365 millimeter.​
  • Utskriftshastighet är 88 cm³/h.​
  • Min väggtjocklek/upplösning: 150 μm.​
  • För närvarande är vår skrivare tillverkad för att skriva ut aluminium (AlSi10). Förutom aluminium kan vi skriva ut rostfritt stål, verktygsstål, titan, Inconel™ och andra superlegeringar för tex nollserie eller prototyper.​
  • SLM 280 2.0-versionen innehåller bland annat en uppgradering av gasflödet som förhindrar att de partiklar som uppstår vid smältpunkten kommer i vägen för laserstrålen. Tack vare detta uppnår vi en hög kvalitet i hela arbetsområdet, eftersom den önskade laserkraften är bättre fokuserad på metallpulvret.

 

Ta kontakt!

Sanna Teiskonen
Försäljning, 3D-utskrifter i metall
sanna.teiskonen(at)htlaser.fi
tel. +358 40 7505 525