Ett av nordens största företag inom plåtbearbetning!

HT Laser är ett företag med 7 st produktionsenheter i Finland och en i Polen. Vi har en försäljningsorganisation på plats i Sverige för att hantera alla våra svenska kunder på ett effektivt sätt.

Vi jobbar såväl mot stora globala kunder som små lokala företag. Vi jobbar hårt för att hålla korta leveranstider och hög leveranssäkerhet vilket uppskattas av alla våra nya och återkommande kunder. ​

Vi erbjuder omfattande tjänster inom laser-, vatten-, plasma- och gasskärning samt bockning, svetsning, lasersvetsning, bearbetning, 3D-utskrifter i metall, ytbehandlingar och montering. Vårt erfarna FoU-team jobbar tillsammans med våra kunder för att ta fram framtidens produkter.​

På HT Laser jobbar ca. 450 medarbetare och 2022 hade vi en omsättning på ca. 1,1 miljarder SEK.

Skärning

Vi skär och bockar allt från små detaljer till stora detaljer i XL-format och med vår stora maskinpark har vi en en hög kapacitet och leveranssäkerhet.

Läs mer

Bockning

Vår kantkapacitet sträcker sig från effektiv bockning av små stycken upp till 8 meter breda och 1 000 ton. Vi genomför fasar, borrning och gängning. Vi har en egen pulverlacklinje. Vårt omfattande lagerutbud av tunnplåt möjliggör snabba leveranser.

Läs mer
Svetsade, bearbetade och ytbehandlade stålkonstruktioner

Svetsning

Den vanligaste befattningen för vår personal är svetsare. Förutom manuell MIG/TIG-svetsning svetsar vi även med robotar. Vi började med lasersvetsning redan i början av 1990-talet. Vår bearbetningskapacitet omfattar femton CNC-bearbetningscentra och svarvar. Vi genomför olika ytbehandlingar tillsammans med vårt omfattande nätverk av partners.

Läs mer

Lasersvetsning

Två stora lasersvetsportaler, en robot bestyckad med lasersvets samt tre st manuella lasersvetsar säger allt. Vill du få dina detaljer lasersvetsade är HT Laser företaget att vända sig till!

Läs mer

CNC-maskinbearbetning

Vi har totalt 13 st CNC-maskiner på våra olika enheter: Kaarina, Keuruu, Tammerfors och Vierema. Bearbetningskapaciteten hos systerföretaget Elekmerk i Keuruu är också tillgänglig för oss. Vi använder också vårt stora nätverkar.

Läs mer

Ytbehandlingar

Våra pulverlackeringslinjer, som introducerades 2018, återfinns på tre av våra anläggningar.

Läs mer

Systemleveranser och outsourcing av produktion

Vi tillverkar mekaniska och elektriska sammansättningar och system.

Läs mer

3D-utskrifter i metall

En av de mest moderna tillverkningsmetoderna som nu finns tillgängligt är 3D-utskrifter i metall. HT Laser har självklart investerat i denna teknik och tillsammans med våra bearnetsningsmaskiner har vi ett komplett erbjudande till våra kunder.

Läs mer

Design- och produktutvecklingstjänster

Håller du på att ta fram en ny produkt? Då kan vi på HT Laser hjälpa dig med allt från ritningar till färdiga detaljer. Beräkningar, kostnadsoptimeringar mm. är något vi sysslar med dagligen. Prova oss!

Läs mer

Lasersvetsade sandwichpaneler

Strukturen gjord av stålplåt är lätt och miljövänlig. Den modulära strukturen är lätt att montera och demontera vid behov.

Läs mer