HT Laser Torneå flyttar till nya lokaler

I år tar HT Laser Torneå ett stort steg framåt och flyttar in i betydligt större lokaler inte långt från de gamla.

HT Laser i Torneå har tillverkat detaljer för industrin i norra Finland och Sverige sedan 2003. Lokalerna har från och med hösten moderniserats, renoverats och anpassats för vår verksamhet. Storleksmässigt är den nya lokalen ungefär 5 000 m2 stor och omfattar däröver stora lagringsmöjligheter för bland annat material och färdiga artiklar, och därtill stora ytor för lastning och lossning. Vidare så finns ytor att växa i där vi kan anpassa oss efter våra kunders behov, till exempel när det kommer till delmontage och montering av färdiga produkter.

Tillverkning av större detaljer

Med nya lokal- och maskininvesteringar svarar vi på våra nuvarande och framtida kunders behov, framför allt rörande stora detaljer. De största plåtarna som kommer skäras och bockas ökar väsentligt, vilket medför ett stort steg framåt på HT Lasers enhet i Torneå.

HT Laser Torneås störtsa maskinivesteringar under 2021-2022:
Kuvassa on laserleikkauskone.
Laserskärmaskinen Bystronic ByStar Fiber, 12 kW (4x2m)

 

 

Kantpress Aliko Giant SP 8000–1000 (8 meter, 1000 ton)

Kantpress Bystronic Xpert Pro 250/3100 (3,1 meter, 250 ton)

 

Fler arbetstillfällen i produktionen

HT Laser Torneå sysselsätter ungefär 15 personer och med den nya investeringen så kommer antalet anställda ökas till omkring 25 personer.

Vi har redan nu anställt ett antal nya personer och vi letar fortfarande efter bland annat kvalificerade kantpressare till anläggningen.
HT Laser är ett modernt industriföretag som arbetar med den senaste tekniken och det tror vi lockar.

Vi satsar mycket på att hitta kompetenta medarbetare, hålla kvar och utbilda dessa på många olika sätt tillsammans med utbildningsföretag och andra samarbetspartners i området. I april 2022 inleder vi bland annat en egen skräddarsydd utbildning i kantpressning.

 

Har du funderingar kring detta så tvecka inte att höra av dig till oss!

Kontaktinformation – HT Laser