Investering: Högpresterande laserskärnmaskin ersätter viss vattenskärning på vår anläggning utanför Åbo

På HT Laser i Kaarina, strax utanför Åbo, har personalen fått bekantat sig med en ny laserskärmaskin, en Trulaser 3080 från Trumpf med en effekt på 12 kW.

Investeringen möjliggör laserskärning i flera olika material, och effekten på maskinen medför att vi kan laserskära tjockare plåtar än tidigare med utmärkt skärresultat.

”Med den nya skärmaskinen kan vi skära svart stål och aluminium upp till 30 mm och rostfritt stål upp till 40 mm. Dessutom är skärning av mässing och koppar möjligt. Detta innebär att plåtar som vi tidigare skurit i våra vattenskärmaskiner nu kan skäras med laser. Detta medför att vi kan erbjuda denna typ av skärning mer kostnadseffektiv och med högre kvalitet”, säger Jukka Paulamäki, enhetschef på HT Laser i Åbo.

Maskinens arbetsområde är 2500 x 8000 mm, vilket gör den perfekt kompatibel med kantpressarna på Åbo-enheten, som kan bocka detaljer på 8 meter med en presskraft på 800 ton.

 

Trumpf Trulaser 3080 på HT Laser i Kaarina.

 

Maskinen har dessutom ett avancerat tillval, Trumpf EdgeLine Bevel, vilket medför att vi bland annat kan skära faser och göra vinkelförsänkningar på detaljerna direkt i maskinen. Detta är en enorm fördel och gör att vi kan hoppa över senare produktionssteg men framför allt sänka kostnaden på tillverkade artiklar.

 

Lite fakta om vår nya Trumpf Trulaser 3080:

Effekt: 12 kW Fiberlaser
Skäryta: 2500 x 8000 mm
Material som ska skäras och deras maximala tjocklekar:
Kolstål: 30 mm
Rostfritt stål: upp till 40 mm beroende på produkt
Aluminium: upp till 30 mm beroende på produkt
Mässing: 10-12 mm
Koppar: 16 mm

 

Mer information om:

Joachim Eresjö

Försäljningschef Sverige

072-20895 84

Joachim.eresjo@htlaser.fi