Vårt tjänsteutbud utökas med en manuell lasersvets på 2kW

En ny manuell lasersvets har införskaffats till HT Laser Vasa. Maskinen är ett bra komplement till HT Lasers nuvarande lasersvetserbjudande som bland annat består av två större lasersvetsportaler.
Investeringen består av ny lokal, en 2 kW lasersvets, trådmatare och en liten svetsportal skräddarsydd för seriearbete.

Det maximala svetsdjupet är 5 mm i rostfritt stål, 4 mm i svart stål och 3 mm i aluminium eller mässing. Svetsen kan köras både med och utan tillsatsmaterial beroende på vad som ska svetsas.

Förutom den nya manuella lasersvetsningen erbjuder HT Laser även traditionella svetstjänster samt laserskärning, bockning, stansning, maskinbearbetning och montering.

Hitsauslaserin hitsauspää on kiinnitetty pienehköön portaaliin.

Fördelar med lasersvetsning även vid små serier.
Den smidiga manuella lasersvetsen kan användas för att dra nytta av alla fördelar med lasersvetsning. Lasersvetsning är en mycket snabb svetsmetod och särskilt lämplig för applikationer där svetshastigheterna vid traditionell bågsvetsning inte är tillräckliga för att garantera tillräckligt effektiv produktion.

Tack vare lägre värmepåverkan än traditionell svetsning, är lasersvetsning särskilt lämplig för detaljer där fet finns risk för deformation pga. av värmepåverkan, tex. bommar i tunnare plåt. Tack vare den låga värmepåvekan och deformation efter svetsning möjliggör detta att man kan svetsa ihop detaljer som redan är maskinbearbetade och ändå behålla hög toleransnivå. Detta minskar storleken på de bitar som ska bearbetas och graden av komplexitet i bearbetningen. Det är en stor fördel med lasersvetsning.

Lasersvetsning kan med fördel svetsas från en sida och på så sätt sammanfoga detaljer i olika tjocklekar. Svetsfogen är snygg och diskret och vid behov kan tillsatsmaterial användas.. En laserskuren plåt är väl lämpad för sammanfogning, och ingen avfasning, slipning eller annat förarbete krävs normalt sett.

Säkerheten först
Som en del av investeringen har vi byggt ett svetsutrymme på HT Laser Vasa för att säkerställa säkert arbetet för både svetsare och andra anställda eller besökare som arbetar eller besöker oss. Förutom svetshjälm och relevanta arbetskläder använder personalen specialtillverkade skyddsglasögon vid svetsning. Vi har lagt stor vikt vid god ventilation och ergonomi vid svetsstationen.

Vårt produktutvecklingsteam hjälper kunder med design
HT Lasers R&D-team består idag av sju personer och hjälper vanligtvis våra kunder med produktionsanpassningar och lösningar för att effektivisera både produktionen och även våra kunders slutprodukter. Vårt R&D-team har över 20 års erfarenhet av krävande lasersvetslösningar och hjälper gärna till med anpassningar av detaljer redan på ritningsbordet. Har du funderingar på manuell lasersvetsning eller lasersvetsning i robot så slå oss en pling redan under desingfasen!

Har du funderingar kring detta tveka inte att kontakta oss!

Hitsauslaserportaali HT Laser Vaasassa

Kontaktinformation – HT Laser