HT Laser investoi Tampereen yksikköön – uusi kuitulaser

 

 

HT Laser jatkaa vahvaa investointiohjelmaansa Tampereen tuotantoyksikössä. Tehtaalla asennetaan uutta kuitulaserleikkauskonetta, jonka myötä yksikön leikkauskapasiteetti kasvaa oleellisesti.

Uusi valokuituteknologiaa hyödyntävä laserleikkauskone (Mazak Optiplex Fibre 8 kW 3 x 1,5 m pöydällä) on aiempaa tehokkaampi niin leikkausnopeuden kuin tuotannon energiankulutuksen kannalta. Tuotantokäytössä uuden koneen arvioidaan olevan heti helmikuun alussa.

HT Laser Tampere kasvanut täyden palvelun konepajaksi

HT Laser Tampereella laserleikataan, särmätään, koneistetaan, hitsataan ja kokoonpannaan asennus­valmiita kokoonpanoja ja komponentteja. Viime vuosina HT Laser Tampere on kasvanut 45 henkilön täyden palvelun konepajaksi.

”Nyt tehdyn koneinvestoinnin myötä osavalmistuksemme pystyy palvelemaan 15 ammattilaisen vahvuista hitsaamoamme entistäkin tehokkaammin”, kertoo yksikönpäällikkö Janne Tuominen.

”Kehitämme tuotantoamme toimitusaikojen kriittisyys ja joustavuus edellä. Esimerkiksi vuonna 2019 investoimme reippaasti koneistuskapasiteettiin ja kotiutimme koneistustyötä. Näin pystymme hallitsemaan tuotantoketjua ja -aikoja entistä paremmin myös koneistuksen osalta”, Tuominen jatkaa.

”Tampereen seutu vetää hyvin ja olemme pystyneet vahvistamaan kumppanuuksiamme alueella. Pitkäikaisia asiakkaitamme on Pirkanmaan lisäksi myös muualla Suomessa. Vuoden 2019 kohokohtia olivat HT Laserille myönnetty valtakunnallinen yrittäjäpalkinto sekä hankittu 3D-metallitulostin, joka avaa kokonaan uusia valmistusteknisiä mahdollisuuksia mm. rakenteiden keventämiseen.”

HT Laser Tampereen 3 600 neliömetrin tuotantotilat sijaitsevat Hankkion teollisuusalueella Kaukajärvellä. Yksikkö on perustettu vuonna 2001. Yksikön työntekijämäärä on kasvanut viimeisen vuoden aikana lähes kymmenellä henkilöllä.

 

Lisätietoja

Janne Tuominen
Yksikönpäällikkö, HT Laser Tampere
p. 044-7371 029
janne.tuominen@htlaser.fi

Matti Seppälä
Toimitusjohtaja, HT Laser
p. 040-3558 939
matti.seppala@htlaser.fi