Laajensimme palveluitamme 3D-metallitulostamiseen

Materiaalia lisäävän valmistuksen menetelmät mahdollistavat tarkkojen ja muodoiltaan monimutkaisten kappaleiden optimoinnin ja valmistuksen. Jauhepetimenetelmässä metallijauhetta sulatetaan lasersäteellä kerroksittain kasvavaksi rakenteeksi.

Hankimme tehokkaan SLM 280 2.0 TWIN 700W jauhepetimenetelmällä toimivan metallitulostimen vuoden 2019 alussa.

 

Metallitulosteet täydentävät vaativan koneistuksen palveluitamme

Laiteinvestointimme mahdollistaa uusien tuotannollisten ratkaisujen tarjoamisen asiakkaillemme ja täydentää osaltaan vaativan neljä- ja viisiakselisen koneistuksen palveluvalikoimaamme. Toteutamme itse metallitulosteiden jälkityöstön (esim. lämpökäsittelyt, koneistus) sekä kehitämme tulosteiden liittämisratkaisuja teräsrakenteisiin erityisesti laserhitsaamalla.

 

Tarjoamme 3D-suunnittelun, lujuuslaskennan ja topologiaoptimoinnin palvelut

Keväällä 2018 koostamamme yrityskysely osoitti, että jo yli puolet suomalaisista valmistavan teollisuuden yrityksistä on tunnistanut metallitulosteiden tarpeen omassa toiminnassaan. Tällä hetkellä sovelluksia hyödynnetään jo erityisesti auto-, lentokone-, energia-, prosessi- ja lääketieteellisessä teollisuudessa.

HT Laserin 3D-metallitulostus- ja T&K -ammattilaiset selvittävät, olisiko tietty osa järkevää ja kokonaisvaltaisesti edullisinta valmistaa tulostamalla. Tarjoamme 3D-suunnittelupalveluita tulosteiden suunnitteluun ja olemassa olevan tuotteen muokkaamiseen tulostettavaksi. Hyödynnämme suunnittelussa myös FEM-laskennan ja topologiaoptimoinnin osaamistamme ja kokemustamme.

 

Kysy nopea arviomme tuotteen tulostettavuudesta!

Rohkaisemme kaikkia kumppaneitamme olemaan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Pystymme antamaan nopean kyllä/ei/ehkä -arvion siitä, onko tietyn tuotteen osalta nähtävissä metallitulostamisen avulla saavutettavia hyötyjä ja kuinka mahdollisen tulostesovelluksen kanssa olisi kannattavaa edetä.

 

Metallitulostimemme tekniset ominaisuudet

  • 3D-metallitulostimemme kahdella 700W IPG-kuituresonaattorilla on Suomen tehokkain.
  • Tulostuskammion koko on 280 x 280 x 365 millimetriä.
  • Laitteen kasvatusnopeus 88 cm³/h.
  • Tulosteen min. piirrekoko 150 μm.
  • Tällä hetkellä tulostimessamme on materiaalina alumiini (AlSi10). Pystymme tulostamaan alumiinien lisäksi mm. ruostumattomia teräksiä, työkaluteräksiä sekä titaani- ja Inconel-materiaaleja.
  • SLM 280 2.0 -versiossa on mm. kaasuvirtauksen päivitys, joka estää sulatuksessa syntyvien partikkeleiden joutumisen lasersäteen tielle. Tällöin saavutetaan tasainen laatu koko kasvatusalueella, kun haluttu laserteho kohdistuu entistä paremmin metallijauheen sulattamiseen eikä osa siitä jää ilmassa leijuviin partikkeleihin.
  • Valmistaja SLM Solutions Group AG, Saksa.
  • Maahantuoja Vossi Group Oy.

 

Ota yhteyttä!

Sanna Teiskonen
Liiketoimintajohtaja, 3D-metallitulosteet
sanna.teiskonen(at)htlaser.fi
p. +358 40 7505 525