Metallien käsittelyä leikkauksesta järjestelmätoimituksiin

HT Laser on metalliteollisuuden joustavasti palveleva kumppani. Asiakkaamme ovat niin globaaleja alojensa markkinajohtajia kuin paikallisia ammattilaisia. Palvelemme mm. kone- ja laiterakentajia, kulkuneuvo-, energia-, meri-, rakennus- ja puolustusteollisuutta.

Tarjoamme kokonaisvaltaisesti laser-, vesi-, plasma- ja polttoleikkauksen, särmäyksen, hitsauksen, laserhitsauksen, koneistuksen, 3D-metallitulostuksen, pintakäsittelyiden, kokoonpanon ja setityksen palvelut. Kokenut tuotekehitystiimimme toimii asiakkaidemme suunnittelun tukena.

Leikkaus

Laser-, vesi-, plasma- ja polttoleikkaamme kaikki soveltuvat materiaalit.

Lue lisää

Särmäys

Särmäyskapasiteettiimme ulottuu tehokkaasta pienten kappaleiden taivuttamisesta aina 8 leveysmetriin ja 1 000 tonniin saakka. Toteutamme viisteet, poraukset ja kierteytykset. Käytössämme on oma jauhemaalauslinjasto. Kattava ohutlevyjen varastovalikoimamme mahdollistaa nopeat toimitukset.

Lue lisää
Hitsatut, koneistetut ja pintakäsitellyt teräsrakenteet

Hitsaus

Henkilökuntamme yleisin ammattinimike on hitsaaja. MIG/TIG -käsinhitsauksen lisäksi hitsaamme roboteilla. Laserhitsaamisen aloitimme jo 1990-luvun alussa. Koneistuskapasiteettimme käsittää viitisentoista CNC-koneistuskeskusta ja -sorvia. Eri pintakäsittelyt toteutamme yhdessä kattavan kumppaniverkostomme kanssa.

Lue lisää

Laserhitsaus

Laserhitsauksessa lämmöntuonti materiaaliin on pientä, mikä vähentää hitsausjännityksiä ja ehkäisee muodonmuutoksia. Laserhitsausratkaisujen kysyntä kasvaa mm. palkkimaisissa rakenteissa. Olemme panostaneet laserhitsauskapasiteettiimme avaamalla HT Laser Lappeenrannan yksikön. Konekantaamme kuuluu Pohjois-Euroopan tehokkain alihankintakäytössä oleva laserhitsaus- ja laserhybridihitsausportaali (12kW).

Lue lisää

CNC-Koneistus

Tällä hetkellä käytössämme on yhteensä 13 CNC-koneistuskeskusta eri yksiköissä: Kaarinassa, Keuruulla, Tampereella ja Vieremällä. Myös sisaryritys Elekmerkin koneistuskapasiteetti Keuruulla on käytettävissämme. Hyödynnämme lisäksi laajaa yhteistyöverkostoamme.

Lue lisää

Pintakäsittely

• Vuonna 2018 käyttöönotettu jauhemaalaamolinjastomme palvelee HT Laser Keuruulla. • Lasermerkinnät, laitekilvet ja tarroitukset. • Sinkitykset, kromatoinnit ja maalaukset kattavan alihankintaverkostomme kautta.

Lue lisää

Järjestelmätoimitukset ja tuotannon ulkoistukset

Toteutamme asennusvalmiit mekaaniset ja sähköiset järjestelmät testattuina ja viimeisteltyinä.

Lue lisää

3D-metallitulostus

Olemme laajentaneet vaativan koneistuksen palvelumme käsittämään 3D-metallitulosteiden valmistuksen sekä niihin liittyvän suunnittelun ja optimoinnin. Pystymme tulostamaan sarjoina ja protoina mm. alumiineja, työkalu- ja ruostumattomia teräksiä sekä titaani- ja Inconel-materiaaleja.

Lue lisää

Suunnittelu- ja tuotekehityspalvelut

Kokenut suunnittelu- ja tuotekehitystiimimme toimii asiakkaidemme suunnittelun tukena, tuotantotekniikan mahdollisuuksien asiantuntijana ja uusien ajatuksien tuottajana. Tarjoamme 3D-suunnittelun, lujuuslaskennan, topologiaoptimoinnin ja verifioinnin palvelut.

Lue lisää
HT Laserin laserhitsatut

Teräskennolevyratkaisut

Teräskennolevystä tehty rakenne on kevyt ja ympäristöystävällinen. Modulaarinen rakenne on helppo koota ja purkaa tarvittaessa.

Lue lisää