HT Laser mukana SPLASH! -tilataideteoksen toteutuksessa valmistajana

Keuruun kulttuurisatamaan eli pääkirjaston rantaan on kohonnut kesäkuun aikana SPLASH!-nimeä kantava julkinen taideteos, jossa HT Laserilla oli ilo olla mukana teoksen valmistajana.

Valmista teosta siirretään kuljetukseen HT Laserin Haapamäen toimipisteellä.

Keuruun yksikössämme ja Haapamäen sivutoimipisteellämme ruostumattomasta teräksestä valmistettu 5,5-metrinen laserhitsattu teos oli kaarevine muotoineen ammattilaisillemmekin haastava mutta mieluisa projekti. Päävastuussa näyttävän teoksen valmistamisesta HT Laserilla olivat Tero Kuisma, Sergei Korelski, Valtteri Veija ja Jani Oksanen.

Teos julkistettiin maanantaina 24.6.2024 keuruulaisille aurinkoisessa kesäillassa, jossa myös HT Laserin toimitusjohtaja Markus Lehti piti puheenvuoron.

”Olemme erikoistuneet vaativiin hitsattuihin teräsrakenteisiin, joten teoksen valmistus oli meille luonteva projekti ja erityisen mieluinen haaste. Liekö tässä on suurin rakenne, joka on Suomessa käsilaserilla hitsattu?”, Lehti pohti.

HT Laser Oy:n toimitusjohtaja Markus Lehti teoksen julkistamistilaisuudessa.

Teoksen mahdollisti Taiteen edistämiskeskuksen Prosentti rakennustaiteelle -hankerahoitus, jonka myötä Keuruun kaupunki julkisti avoimen teoshaun teosluonnoksen tilaamiseksi. Teoksen suunnittelijoiksi valikoitui taiteilijapari NEON, eli arkkitehti Mark Nixon ja kuvataiteilija Viliina Koivisto.

Teos on saanut innoituksensa teoksen taustallakin kimmeltävistä keuruulaisista vesistöistä. Teos on joka kulmalta katsottuna eri näköinen ja voipa siinä myös istua ihailemassa järvimaisemaa. Syksyllä teos saa lisäksi ylleen valaistuksen.

SPLASH! on joka suunnalta katsottuna eri näköinen.

Kiitos Keuruun kaupungille ja taiteilijoille luottamuksesta ja sujuvasta yhteistyöstä projektissa!

Keuruun kaupungin tiedotteen aiheesta voit lukea täältä.