HT Laser involverad i förverkligandet av SPLASH!

Under juni har ett offentligt konstverk kallat SPLASH! uppförts på stranden vid huvudbiblioteket i Keuruus kulturhamn. HT Laser har haft nöjet att vara med och skapa detta fantastiska konstverk.

Det färdiga konstverket flyttas för transport på HT Lasers anläggning i Haapamäki strax utanför Keuruu.

Det 5,5 meter höga lasersvetsade konstruktionen i rostfritt stål, som tillverkades vid vår enhet i Keuruu och vår filial i Haapamäki, var med sina böjda former ett utmanande men roligt projekt för våra fantastiska medarbetare. Tero Kuisma, Sergei Korelski, Valtteri Veija och Jani Oksanen var huvudansvariga för det spektakulära arbetet på HT Laser.

Arbetet avtäcktes måndagen den 2024-06-24 för invånarna i Keuru under en solig sommarkväll, där även Markus Lehti, VD för HT Laser, höll ett tal.

”Vi är specialiserade på krävande svetsade stålkonstruktioner, så att tillverka detta konstverk var ett naturligt projekt för oss och en särskilt rolig utmaning. Kan det här vara den största konstruktionen som svetsats med handlaser i Finland?”, undrade Lehti.

Markus Lehti, verkställande direktör för HT Laser Oy, vid invigningen av SPLASH!.

Formgivare för verket var konstnärsduon NEON, arkitekten Mark Nixon och bildkonstnären Viliina Koivisto.

Inspirationen till verket kommer från det skimrande vattnet i Keuruu i bakgrunden. Verket ser annorlunda ut från alla vinklar och man kan sitta i det och beundra sjölandskapet. På hösten kommer verket också att vara upplyst.

SPLASH! ser annorlunda ut från alla vinklar.

Tack till Keuruu stad och konstnärerna för deras förtroende och smidiga samarbete i projektet!