HT Laser Puola 10 vuotta

 

HT Laser Puola perustettiin Poznanin kaupunkiin vuoden 2011 lopulla. Tehdas sijaitsee logistisesti erinomaisessa solmukohdassa Varsovan ja Berliinin välillä. HT Laser Sp. z o. o. kuuluu Teiskonen Oy -konserniin.

HT Laser Puolan vuosittainen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Hiljattain julkaistun, konsulttiyritys Spondeon tekemän selvityksen mukaan HT Laser Puola on seitsemänneksi nopeimmin kasvanut suomalainen toimija Puolan markkinoilla.

Tänään HT Laser Puola työllistää 70 ammattilaista ja sen käytössä on noin 6 000 neliömetrin tuotannolliset tilat. Yksikössä laserleikataan, taivutetaan, hitsataan, robottihitsataan ja koneistetaan ohutlevyä. Muut mahdollisesti tarvittavat työvaiheet, kuten osien pintakäsittelyt, toteutetaan yhdessä pitkäaikaisen kumppaniverkoston kanssa.

Asiakaskunnassa ovat monipuolisesti edustettuina esimerkiksi rautatie-, kaivos-, marine- ja metsäteollisuuden yritykset. Tuotteista osa valmistetaan Keski-Euroopan markkinoille tai matkaa maailmalle, osa valmistetaan suomalaisille asiakkaille Suomeen.

”HT Laser Puolassa tyypillisesti valmistettavia tuotteita ovat vaativat hitsatut ja robottihitsatut teräsrakenteet. Kunnia-asioitamme ovat erityisesti hitsauksen laatu sekä todennetut laatustandardit. Meillä meni juuri läpi hitsauksen kansainvälisen ISO 3834-laatustandardin ulkoinen auditointi ilman poikkeamia. TÜV SÜD:n auditoijat antoivat työn laadun lisäksi erityistä kiitosta dokumentoinnin sekä laadunvarmistuksen tasosta”, kertoo Juha Savolainen, HT Laser Puolan toimitusjohtaja.

”Varsinkin viime vuodet ovat olleet meille vahvan kasvun aikaa. Kasvun salaisuus on asiakasyritystemme menestyksen lisäksi ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökuntamme. Porukassamme on suhteellisen pieni vaihtuvuus. Mukana on vuosia ja vuosia meillä töissä olleita henkilöitä, muutama ihan yrityksen perustamisesta saakka.”

Juha Savolainen on pitkän linjan teknologiateollisuusammattilainen, joka on asunut perheineen Puolassa nyt viisi vuotta. Vilppulasta lähtöisin olevalla Savolaisen perheellä on aikaisempaa kansainvälistä kokemusta mm. Kiinasta.

”Lähdemme luottavaisina tekemään HT Laser Puolan seuraavaa vuosikymmentä yhdessä koko henkilökunnan kanssa. Meillä on tiivis ja välitön yhteys asiakkaisiimme. Olemme asiakasta lähellä, vaikka joskus maantieteellisesti kaukana. Tästä on hyvä jatkaa.”

 

Yhteydenotot ja lisätiedot

Juha Savolainen
Toimitusjohtaja, HT Laser Sp. z o. o.

p. +358 40 827 3450
juha.savolainen[at]htlaser.fi