Palveluvalikoimamme laajenee: manuaalikäyttöinen 2 kW hitsauslaser

HT Laserin hitsaaja hitsaa manuaalikäyttöisellä hitsauslaserilla.

HT Laser Vaasaan on hankittu uusi, manuaalikäyttöinen hitsauslaser. Laite on odotettu täydennys HT Laserin aiempiin, suurissa portaaleissa tuotettaviin laserhitsauspalveluihin.

Laiteinvestointi käsittää 2 kW hitsauslaserin, langansyöttölaitteen, laserhitsaustilan sekä sarjatöitä varten räätälöidyn, pienehkön hitsausportaalin.

Maksimaalinen hitsaussyvyys on teräksestä tai muusta materiaalista riippuen noin 5 mm. Hitsauskyky riittää lähes poikkeuksetta sovelluksiin, joiden mitat ja paino ovat eurolavalla kuljetettavan luokkaa.

Uuden manuaalisen laserhitsauksen lisäksi HT Laser Vaasa tarjoaa myös perinteiset kaarihitsauspalvelut sekä laserleikkauksen, särmäyksen, prässäyksen, manuaalikoneistuksen, koneistuksen ja kokoonpanon palvelut.

 

Laserhitsauksen edut ketterästi pieniinkin sarjoihin

Hitsauslaserin hitsauspää on kiinnitetty pienehköön portaaliin.

Manuaalikäyttöisellä hitsauslaserilla päästään joustavasti hyödyntämään kaikki tutut laserhitsauksen edut. Nopeana menetelmänä laserhitsaus soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa perinteisen kaarihitsauksen hitsausnopeudet eivät riitä takaamaan tarpeeksi tehokasta tuotantoa.

Kaarihitsausta pienemmän lämmöntuonnin vuoksi manuaalinen laserhitsaus sopii erityisesti puomi- ja palkkimaisiin rakenteisiin, kun oikomistarpeet vähenevät. Tuotteen valmistusvaiheiden järjestystä on usein mahdollista muuttaa niin, että tuotteen tai sen osan koneistus tapahtuu ennen hitsaamista. Tällöin koneistettavien kappaleiden koko ja koneistusten vaativuusaste pienenevät.

Laserhitsauksella on myös mahdollista hitsata vain yhdeltä puolelta, liittää yhteen eri materiaaleja tai eri paksuisia materiaaleja. Laserhitsi on siisti ja huomaamaton; laserhitsausta täydentävällä langansyötöllä voidaan täyttää mahdolliset raot tai aikaansaada piena, kun sille on esimerkiksi kosmeettinen tarve. Laserleikattu levyn reuna soveltuu hyvin laserhitsattavaksi, eikä viisteytystä, hiomista tai muuta esityötä yleensä tarvita.

Katso noin puolen tunnin tallenne, jossa HT Laserin asiantuntija Anna Fellman (TkT, IWE) käy läpi laserhitsauksen perusteita, käyttökohteita ja sovelluksia.

KATSO LASERHITSAUSTALLENNE TÄSTÄ!

 

 

Työturvallisuus edellä

Osana laiteinvestointia HT Laser Vaasaan rakennettiin suljettu hitsaustila, joka varmistaa hitsauslaserin turvallisen käytön niin hitsaajan kuin muiden tuotannossa samaan aikaan työskentelevien tai vierailevien osalta. Lasersäteen harhautuminen ei suojaseinien vuoksi ole mahdollista.

Laserhitsauksessa käytetään hitsausmaskin ja asiaan kuuluvan työvaatetuksen lisäksi erikoisvalmisteisia suojalaseja. Myös hitsaustilan ilmanvaihtoon ja työskentelyn ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

 

Tuotekehitystiimimme asiakkaan suunnittelun tukena

Hitsauslaserportaali HT Laser Vaasassa

HT Laserin seitsenhenkisellä tuotekehitystiimillä on ollut merkittävä rooli hitsauslaserinvestoinnin toteutuksessa ja tuotannon ylösajossa yhdessä HT Laser Vaasan henkilökunnan kanssa. Tuotekehitystiimimme parinkymmenen vuoden kokemus vaativista laserhitsausratkaisuista on käytettävissä aina, kun pohditaan tuotteen valmistettavuuden kehittämistä esim. uutta hitsauslaseria hyödyntämällä.

 

Ota yhteyttä jo tuotteen suunnitteluvaiheessa!

Timo Wallius, yksikönpäällikkö, HT Laser Vaasa
timo.wallius(at)htlaser.fi
p. 050-4499 302

Janne Tuominen, tuotekehityspäällikkö, HT Laser Oy
janne.tuominen(at)htlaser.fi
p. 044-7371 029

 

HT Laser Oy yrityksenä 

HT Laser on vuonna 1989 perustettu teollisuuden järjestelmätoimittaja ja joustavasti palveleva kumppani. Erikoisosaamistamme ovat kokoonpanot ja komponenttivalmistus sekä tarpeiden mukaan optimoidut ja jalostetut leikkeet. Tarjoamme kokonaisvaltaisesti leikkauksen, särmäyksen, hitsauksen, laserhitsauksen, koneistuksen, 3D-metallitulostuksen, pintakäsittelyn, kokoonpanon ja tuotekehityksen palvelut. Olemme teollisen laser- ja vesileikkauksen sekä laserhitsauksen pioneeri ja alan johtavia toimijoita Suomessa.

HT Laser on asiakasta lähellä. Palvelemme kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa (Jyväskylä, Kaarina, Keuruu, Lappeenranta, Tampere, Tornio, Vaasa, Vieremä) sekä Puolan Poznanissa. Olemme kasvava perheyritys, vuonna 2021 liikevaihtomme oli 70 miljoonaa euroa. Työllistämme tällä hetkellä yli 400 teknologiateollisuuden ammattilaista. Kuulumme Nolla tapaturmaa -foorumiin ja olemme savuton työpaikka.

HT Laserille myönnettiin vuonna 2019 Valtakunnallinen Yrittäjäpalkinto. Kaikkea toimintaamme ohjaavat sertifioidut, ISO:9001- ja ISO:14001 -standardien mukaiset laatu- ja ympäristöjärjestelmät. HT Laser on osa Teiskonen-konsernia.