Referenssi: HT Laser ja Elekmerk valmistivat päättäjille lahjoitetut 3D-metallitulostetut ilmastokynät

(Kuva: Helsingin Sanomat)

Helsingin Sanomat lahjoitti syyskuussa 2019 eduskunnalle ja G20-maiden johtajille “ilmastokynät”, joiden tarkoitus on pitää ilmastonmuutos mukana jokaista päätöstä allekirjoittaessa.

Kynien muste on tehty hiilidioksidista – ilmaston lämpenemistä kiihdyttävästä kasvihuonekaasusta – yhteistyössä Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n kanssa.

Kynän muoto on toteutettu 3D-metallitulostamalla rungot kierrätetystä alumiinista sekä viimeistelemällä ne käsin. Kynät 3D-tulosti, koneisti ja kokoonpani HT Laser Oy Keuruulla. Kynien pintakäsittelyn ja lasermerkkauksen suoritti Elekmerk Oy, samoin Keuruulla. 3D-tulosteen teknisen suunnittelun toteutti Mecaplan Oy. Kynien valmistuksen tuottamat hiilidioksidipäästöt arvioitiin ja kompensoitiin osana projektia.

”3D-metallitulostus on uusi valmistusteknologia, johon olemme lähteneet Suomessa ensimmäisten joukossa mukaan. Valmistamamme 3D-tulosteet vievät nyt tärkeää ja ajankohtaista viestiä korkeimmille päättäjille niin Suomessa kuin maailmalla. Olen ylpeä ammattitaitoisesta henkilökunnastamme ja siitä, että saimme tuoda valmistusteknisen osaamisemme mukaan tähän ainutlaatuiseen hankkeeseen”, kertoo Matti Seppälä, HT Laserin ja Elekmerkin toimitusjohtaja.

Lue Helsingin Sanomien tiedote aiheesta

Katso ilmastonkyniin liittyvä video

Lisätietoja:

Sanna Teiskonen
Myynti, 3D-metallitulosteet
HT Laser Oy
sanna.teiskonen@htlaser.fi; p. +358 40 750 5525

Jukka Kotamäki
Yksikönpäällikkö
Elekmerk Oy
jukka.kotamaki@elekmerk.fi; p. +358 40 501 7799