Kaaviokuva HT Laser Opinpolun vaiheista, yhteistyökumppaneista ja sisällöstä.

 

HT Laser Opinpolku on joustava ja käytännönläheinen vaihtoehto kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun. Opinnot toteutetaan yhteistyössä HT Laser Keuruun, Saskyn (Mänttä-Vilppula) ja Gradian (Jyväskylä) kanssa.

HT Laser tarjoaa työntekijöilleen monipuolisen ja kehittyvän kansainvälisen työympäristön esim. levyseppähitsaajana, CNC-koneistajana, särmääjänä tai monipuolisena metalliosaajana.

HT Laser -polun opiskelijoilla oppiminen tapahtuu sekä oppilaitoksessa että yrityksen tiloissa. Pääoppimisympäristönä ovat HT Laserin tuotantotilat Keuruulla ja opintoihin sisältyvät näytöt suoritetaan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Koulutus on käytännönläheistä ja opiskelijat pääsevät opintojen aikana tutustumaan yrityksen eri työtehtäviin. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni opiskelija jäisi valmistuttuaan töihin HT Laserille.

 

Hakeutuminen opintoihin

Kone- ja tuotantotekniikan opiskelijaksi HT Laser -opinpolkuun hakeudutaan oppilaitoksen normaalin käytännön mukaan.

Opiskelijaksi voi tulla esim. suoraan peruskoulusta opiskelemaan ammatillista perustutkintoa, aikuisena alanvaihtajana tai työttömänä. Myös erilaiset räätälöidyt täydennyskoulutukset ovat mahdollisia.  Opiskelijan aiempi osaaminen otetaan huomioon ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma, henkilökohtainen HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma).

 

Koulutukseen voi hakea joustavasti ympäri vuoden.

 

Kun haluat tietää lisää erilaisista vaihtoehdoista ja koulutukseen hakeutumisesta, ota yhteyttä Saskyyn, Gradiaan tai HT Laseriin.

 

Sasky, Mäntän seudun koulutuskeskus

Tutustu HT Laser Opinpolkuun Saskyn sivuilla

Opinto-ohjaaja Teija Elers, puh. 040 644 9256, teija.elers(at)sasky.fi

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Haku- ja neuvontapalvelut: puh. 040 341 6193, hakupalvelut(at)gradia.fi

 

HT Laser Oy

HR-päällikkö Suvi Stolt, puh. +358 40 582 0933, suvi.stolt(at)htlaser.fi

 

Leima, jossa tekti: Sopii hyvin myös naisille

 

HT Laser Opinpolku on luotu yhdessä Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hankkeen kanssa. Myös Keuruun kaupunki oli mukana osatoteuttajana. Hanke oli osa Seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämistä tukevaa hankekokonaisuutta. Hankkeen lähtökohtana oli osaavan työvoiman ja koulutuksen saatavuus Keuruun seudulla.